Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita malinowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1/2 kg
cukier waniliowy 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 4 łyzki
sok jabłkowy 1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Granita malinowa

Maliny miksujemy, dodajemy pozostałe składniki. Przelewamy całość do płaskiego naczynia i wstawiamy na 4 godziny do lodówki. Mieszamy co godzinę powstające kryształki. Przekładamy kryształki malinowe do pucharków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 28.06.2012 01:52
dobre
tonia 30.03.2012 07:07
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak