masa orzechowa

masa orzechowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    250 g
  • woda

    1/8 szkl.
  • cytryna

    1 szt.
  • orzechy

    200 g
  • rum

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wody i cukru ugotowac syrop.wsypać zmielone orzechy ,mozna je zaparzyc, dodac otarta skórkę i sok z cytryny ,rum.Przełożyc masą tort.Oblać polewą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

13.08.2011 20:02
smaczna warto spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat