Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 20-30 dag
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 9 szt.
ogórki kiszone 8 szt.
masło 1 łyzka
śmietana słodka 250 ml
przyprawa do potraw
pieprz
koperek
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Zagotować wodę i do wrzątku włożyć żeberka.Gotować ok.pół godziny.Włoszczyznę:marchew,pietruszkę,seler,zetrzeć na tarce,a por pokroić w drobną kosteczkę.Dodać do wywaru.4 ziemniaki poprzekrajać na pół,a 5 w kostkę,włożyć do garnka z wywarem.Ogórki obrać ze skórki,pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce masła.Kiedy połówki ziemniaków będą już miękkie,wyłowić łyżką cedzakową i tłuczkiem do ziemniaków rozgnieść na puree,zagęścić tym zupę zamiast zaklepki z wody i mąki.Dodać podsmażone ogórki i przez chwilę gotować.Na koniec zabielić zupę śmietaną,doprawić jarzynką i pieprzem,zagotować.Dodać pokrojony koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 25.11.2012 18:44
SMACZNA ZUPA
smile 10.05.2012 20:49
fajna
MAR3STA 30.12.2010 19:12
uwielbiam ogórkową!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak