Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROŻKI Z JABŁKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
margaryna 1 szt
drożdże 7 dag
śmietana 1 szkl
jajko 1 szt
aromat waniliowy
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROŻKI Z JABŁKAMI

wszystkie składniki ciasta wyrobić jak na pierogi {miękkie ciasto} jabłka zetrzeć na tarce odcisnąć sok ciasto rozwałkować wycinać krążki nakładać jabłka i zlepiać jak pierogi posmarować rozmąconym jajkiem posypać cukrem kryształem i upiec na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 22.05.2012 14:50
super :)
madi356 27.03.2011 21:06
koniecznie muszę wypróbować:)
mysza666 13.12.2010 17:22
Śliczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak