Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kaszy gryczanej i sera

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szkl
tłuszcz 3 łyzki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
twaróg 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kaszy gryczanej i sera

Kaszę ugotować na sypko. Ser rozetrzeć z 1 żołtkiem, przyprawić do smaku sola, pieprzem i zieleniną. Łyżkę tłuszczu, białko i całe jajko utrzeć w misce i połączyć z kaszą. Przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Połowę kaszy wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i oprószonego bułką tartą. Na kaszę równo rozłożyć masę serową, przykryć pozostałą kaszą, wygładzić powierzchnię, skropić tłuszczem, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 12.03.2013 00:34
na pewno ma ciekawy smak
Katarzyna59 01.08.2012 20:39
super pomysł
Sylwia56
Sylwia56 17.01.2012 21:57
ciekawe
pigila
pigila 29.08.2011 13:45
też tak uważam
pigila
pigila 29.08.2011 13:45
też tak uważam
mehia 10.02.2011 19:27
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak