Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielowarzywna biała surówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 50 dag
rzepa 1 szt
ogórek zielony 1 szt
cebula 1 szt
seler marynowany 300 ml słoik
jabłko kwaśne 1 duża szt
majonez 310 ml
jogurt naturalny 150 ml
kiełki 1 (fasoli)

Przepis i sposób przygotowania na: Wielowarzywna biała surówka

Kapustę bardzo drobno poszatkować, rzepę i ogórek zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę i jabłko pokroić w bardzo drobną kostkę i od razu wymieszać z 1 łyżką majonezu, by nie ściemniały.
Warzywa włożyć do salaterki, lekko posolić,wymieszać, po czym mocno odcisnąć.
Następnie dodać jabłko, pozostały majonez i jogurt, osączone kiełki i seler.
Przyprawić do smaku i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 12.05.2012 21:44
zapowiada się ciekawie
SmacznaPyza 18.12.2010 18:26
pyszna, chociaż nie dawałabym aż tyle majonezu
ZEWA 11.12.2010 11:55
super surówka
Dorota71 17.09.2010 09:04
ciekawy przepis
IZABELA29 24.08.2010 09:50
nigdy rzepy nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak