Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERNIK Z MĄKI ZIEMNIACZANEJ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
mąka ziemniaczana 2 szkl
miód 1,5 szkl
jajko 2 sztuki
skórka pomarańczowa 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIK Z MĄKI ZIEMNIACZANEJ

Na wolnym ogniu zagotować miód i ubić do białości.
Na stolnicę przesiać obie mąki z sodą, wlać miód i mieszając dodać żółtka. Stale mieszając dodać przyprawę do piernika i pianę ubitą z białek. Ciasto wlać do wysmarowanej formy i piec około 60 minut w gorącym piekarniku 170 C

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szarrikka 13.12.2010 09:29
Co za deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak