Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na boczku z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
boczek wędzony 10 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na boczku z cebulą

Boczek pokroić w kostkę i zrumienić go na smalcu. Cebulę pokroić w piórka dodać do boczku i zeszklić. Jajka wybić do garnuszka dodać soli i rozmieszać, dodać do boczku z cebulą i usmażyć. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 06.12.2012 23:04
um... uwielbiam taką na śniadanko
ewaa 16.05.2012 19:05
pyszna
Wafelek2601 07.04.2011 08:13
uwielbiam taką jajecznicę!
mehia 29.01.2011 14:50
bardzo lubię jajecznicę :)
Barbara/zuza22_85 14.01.2011 21:51
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak