Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMAŻONE GRZYBY SUSZONE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone kapelusze grzybów 2-3 na osobę
mleko 2 szklanki
mąka 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: SMAŻONE GRZYBY SUSZONE

Wymyte grzyby zalać na noc zimnym, przegotowanym mlekiem, następnego dnia dolać szklankę wody i ugotować grzyby, gdy będą już miękkie odcedzić, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na oleju,cały czas mieszając tak, aby mąka się nie przypaliła,
Podawać na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak