Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona w folii

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
czosnek 5 ząbków
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona w folii

Umyte mięso natrzeć czosnkiem roztartym z solą , oprószyć pieprzem i estragonem. mięso zawinąć w folię aluminiową, położyć na ruszcie w nagrzanym piekarniku lub w naczyniu żaroodpornym. piec około 1 godziny w temp.około 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.08.2012 10:36
ciekawy pomysł
manaika 03.06.2012 00:25
super
Iwona51
Iwona51 03.01.2012 10:11
smaczna
mehia 23.01.2011 10:34
kuszące :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak