Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jeżynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 4 szkl
jabłka 4 szt
sok jabłkowy 4 szkl
cukier 3 łyzki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
woda 3 łyzki
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jeżynowa

Przebrac jeżyny. Włożyc jabłka i jeżyny do garnka, wlac sok jabłkowy i gotowac na małym ogniu przez 20 minut. Nastepnie owoce rozgnieśc i przecedzic przez sitko, dodac cukier i cynamon. Rozmieszac mączkę ziemniaczaną z wodą i zagęścic zupę, zagotowac i odstawic.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.05.2013 16:23
moja ulubiona
Gonia555 06.05.2011 20:20
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak