Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta kokosowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 1 szklanka
masło stopione 1 łyżka
białko 2 sztuki
żeberek g
sok z limonki 1/3 szklanka
sok z cytryny 3 łyzki
skórka z cytryny 1 łyżeczka
bita śmietana 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta kokosowa

Wiórki kokosowe mieszamy z masłem, ubita piana z białek. Ciasto przekładamy na blaszkę do tarty, pieczemy 25 minut w wysokiej temperaturze. Żelatynę namaczamy w 3/4 filizance wody, dodajmey oba soki wraz z skórką z cytryny. Podgrzewamy i mieszamy aż żelatyna sie rozpuści. Kiedy zacznie tężeć mieszmay z bitą śmietaną i przekąłdmay na kokosowy placek. Ozdabiamy dowolnymi owocami. Schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak