Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowa zupa z gruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 średnie szt
seler naciowy 3 łodygi
masło 5 dag
słodka śmietana 125 ml
bulion warzywny 750 ml
gruszka 1 duża szt
ser brie 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Serowa zupa z gruszką

Cebulę obrać i drobno posiekać.
Łodygi selera naciowego oczyścić i pokroić w plasterki.

Masło stopić, dodać cebulę oraz seler.

Smażyć, często mieszając, przez mniej więcej 5 minut.
Następnie zalać gorącym bulionem warzywnym i gotować pod przykryciem przez około 9 - 11 minut.
Ser rozgnieść widelcem.
Połączyć ze śmietaną.
Dodać do zupy.
Wymieszać.

Zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito.
Gruszkę umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z kawałkami gruszki.

Każdą porcję ozdobić plasterkiem gruszki i liśćmi selera naciowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 25.08.2010 10:38
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak