Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 10 dag
mleko 0,5 szklanki
masło 1 łyżka
jabłka 4 szt
sól do smaku
cukier do smaku
cynamon do smaku
śmietana 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami

Ryż ugotować w 1 szklance wody i 0,5 szklance mleka. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć ryż, na wierzchu ułożyć pokrojone w ćwiartki jabłka, oprószyć cynamonem, zapiec. Podawać ze śmietaną i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.06.2013 23:27
bardzo smaczne danie
kala9287 06.01.2013 14:48
pyszny
mela25 03.11.2012 08:41
smakowite
olkaaa 07.10.2012 11:09
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak