Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 400 gram
boczek 300 gram
kiełbasa zwyczajna 200 gram
mąka 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 400 mililitrow
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 opakowanie
bulion drobiowy 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: moja fasolka po bretońsku

Fasolę namaczamy na całą noc, gotujemy bulion dodajemy do niego fasole , gotujemy aż zmięknie , kiełbase i boczek kroimy w kostkę , podsmażamy dodajemy do fasoli bez tłuszczu, do tłuszczu dodajemy mąkę irobimy zasmażkę, odstawiamy ją do wystygnięcia, do fasoli dodajemy koncentrat, i całą przyprawę , mięszamy dodajemy zasmżkę , oraz śmietanę, mięszamy doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak