Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaniec

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki cielęce 6 szt
jajko 1 szt
cebula 1 szt
ogóko konserwowe 2 szt
ser gouda 150 dkg
sól do smaku
Ciasto:
mąka 1/2 kg
drożdże 40 dkg
żółtko jajek
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
cukier do smaku
mięso mielone wieprzowe 250 dkg
woda 125 (ciepła)
mięso mielone wołowe 1/2 kg
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaniec

Drożdże pokruszyć i zalać wodąi zmieszać z łyżką mąki,z rozgnięcionym czosnkiem,solą ,cukrem i odstawić.
Do mąkiwlać zaczyń i zagnieśc z oliwą i odstawić na 40 min.
Pokrojone warzywa,ser,bułka i jajko wyrobić z mięsem i parówkami i doprawić.Uformować bochenek i piec 45 min w tem.200 stopni.
Pieczeń zawinąc w rozwałkowane ciasto,posmarować żółtkiem i piec 15 min w temp.200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 04.03.2011 12:13
bardzo fajny przepis
MAŁGORZATA108 12.12.2010 19:39
Trochę czasochłonny, ale warto spróbować.
iza15 12.12.2010 19:07
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak