Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczę z bambusowego gaju :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
bambus w zalewie 10 dag
marchewka 1 szt
mix sałat 1 szklanka pokrojonej w paseczki
por pokrojony w krążki 1/3 szklanki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1/4 szklanki
olej 4 łyzki
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat - do smaku
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
sos chili Tao-Tao 2 łyzki
bulion drobiowy 1/2 kostki
kurkuma - szczypta
cukier - do smaku
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczę z bambusowego gaju :

Piersi z kurczaka pokroić w cienkie paseczki i polać sosem chili - wymieszać. W woku rozgrzać olej i wrzucić mięso. Smażyć mieszając ok 5 minut . Dorzucić marchew , por i dalej smażyć jeszcze 5 minut . Włożyć sałaty, dymkę , bambus .Obsmażyć . Wlać wodę . Dusić ok 10 minut. Doprawić przyprawą do dań chińskich, kurkumą , cukrem , bulionem drobiowym. Mąkę ziemniaczaną zmieszać z odrobiną zimnej wody i wlać do woka. Zagotować .
Podałam z makaronem ryżowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 28.09.2011 23:04
pyszny kurczaczek
Agnieszka/picola 23.06.2011 23:18
ładna nazwa
Henryka2 13.12.2010 09:08
Zjadłabym takiego kurczaczka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak