Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka kruche z migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
żółtko jajek 1 szt
masło 15 dag
śmietana 4 łyżki
cukier puder 4 łyżki
cukier waniliowy 15 g
migdały 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kruche z migdałami

Mąkę przesiekać z masłem na stolnicy, dodać żółtko, śmietanę, cukier, i cukier waniliowy. Zarobić ciasto nożem, zagnieść ręką, zawinąć w folię i odstawić na 2 h w chłodne miejsce. Migdały sparzyć, obrać ze skórek. Ciasto rozwałkować na grubość kilku milimetrów i niewielkim kieliszkiem wykrawać kółka. W środku każdego ciasteczka umieścić po 1 migdałku, ułożyć na blasze, upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 05.09.2013 09:47
świetne! Lubię domowe ciasteczka :)
Andysz 16.11.2012 20:56
uwielbiam;)
Katarzyna59 18.06.2012 12:22
fajne
Iwona51
Iwona51 23.11.2011 09:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak