Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka kakaowo-truskawkowa z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
kakao 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mleko 1 szklanka
kisiel truskawkowy 1 opakowanie
margaryna 0,5 kostki
cukier 1,5 szklanki
cukier puder 6 łyżek
aromat pomarańczowy 3 kropelki
kolorowa posypka do smaku
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka kakaowo-truskawkowa z rodzynkami

Do rondelka wlać szklankę mleka,dodać pół margaryny i 1,5 szklanki cukru.Całość roztopić i ostudzić.
Do miski wsypać mąkę,dodać proszek do pieczenia,wbić jajka i wlać ostudzone mleko z tłuszczem.Całość rozmiksować i podzielić na dwie części.Do jednego ciasta wsypać kisiel truskawkowy i dokładnie wymieszać.Do drugiej części ciasta dodać kakao,2 łyżeczki rodzynek i także dokładnie wymieszać.
Prodiż wysmarować margaryną i posypać mąką,wlać ciasto z kisielem,a później z kakao.Całość piec 40 minut.Gotowe ciasto polać lukrem i posypać kolorową posypką.
Lukier:6 łyżek cukru pudru wymieszać z 2 łyżkami wody i 3 kropelkami aromatu pomarańczowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 16.11.2012 20:58
pysznie wyglada;]
angelika14 11.07.2011 10:59
pyszne i ładne ,napewno wyprubuje !
MAR3STA 13.12.2010 17:14
piękne i kolorowe
Tomek16 13.12.2010 16:27
na pewno dobre ładnie wygląda
patusia 12.12.2010 21:18
Bardzo ładnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak