Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy cielęce w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 50 dag
cebula 2 szt
czosnek ząbki 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki
pieprz 0,5 łyżeczki
tymianek 0,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
szałwia 0,5 łyżeczki
estragon 0,5 łyżeczki
oliwa 0,5 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy cielęce w ziołach

Mięso pokroić w plasterki i lekko zbić tłuczkiem. Cebulę posiekać, wymieszać z natką pietruszki, dodać drobno posiekany czosnek, zmielony pieprz i inne przyprawy. Mieszaninę tą rozłożyć równomiernie na porcjach mięsa a następnie ułożyć jeden kawałek na drugim w naczyniu, zalać oliwą, przykryć i pozostawić na 24 h. Na rozgrzanej patelni na oliwie zrumienić zrazy, przełożyć do rondla, skropić wodą i udusić na wolnym ogniu do miękkości. Podawać z dodatkiem frytek i sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 25.03.2012 17:25
super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak