Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z soku pomarańczowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 3 sztuki
cukier jak kto chcę
sok pomarańczowy 1 (z miąższem)

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z soku pomarańczowego

gotujemy prawie cały sok z cukrem oprócz półtora szklanki w której rozpuścimy budynie. gdy sok zacnie wrzeć to wlewamy rozpuszczone budynie w półtorej szklanki.Mieszamy energicznie dopóki nie uzyskamy masy budyniu.Nie można wlac tego budyniu za wcześnie gdyż jak wlejemy w odpowiednim momencie to konsystencja budyniu robi się w kilka sekund ale jeżeli wlejemy za wcześnie to musimy budyń długo trzymać na gazie .Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak