Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasternak po mazursku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasternak 20 dag
ziemniaki 3 szt
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
mleko 0,5 szklanki
boczek wędzony 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasternak po mazursku

Obrany pasternak i ziemniaki pokroić na małe cząstki, zalać w garnku wrzącą wodą, osolić i ugotować. Gdy warzywa będą miękkie, wlać mleko, dodać przyprawę i utłuc tłuczkiem do ziemniaków. Okrasić stopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.02.2013 22:00
ciekawy przepis
caralajna 24.07.2012 09:14
lubię psternak
Katarzyna59 08.07.2012 10:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak