Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieróg drożdżowy z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dag
cebula 1 szt
tłuszcz 2 łyżki
kiełbasa 10 dag
jajko 2 szt
pieprz do smaku
mąka 40 dag
drożdże 4 dag
mleko 3/4 szklanki
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
margaryna 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieróg drożdżowy z kapustą

Kapustę ugotować w bardzo małej ilości wody, osączyć i posiekać na stolnicy. Dodać podsmażoną w tłuszczu cebulę, drobno pokrojoną kiełbasę, wszystko przed nadzieniem pieroga podgrzać i wymieszać z 1 jajkiem. Z pozostałych składników przygotować ciasto drożdżowe, a gdy wyrośnie rozwałkować na kształt prostokąta. ułożyć nadzienie na środku ciasta, zlepić brzegi na górze w ozdobny grzebień. Przełożyć ciasto do wąskiej blachy i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.07.2012 09:19
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak