Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kiszoną kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 150 g
wędzony boczek 200 g
cebula 1 szt
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kiszoną kapustą

Kapustę w kilku miejscach siekamy nożem, wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Boczek i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Gotową kapustę odcedzamy zostawiając odrobinę wody i dodajemy do niej makaron oraz boczek z cebulką. Wszystko przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Dusimy razem jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.02.2013 22:37
Nigdy ich jeszcze nie jadłam, ale jestem ciekawa ich smaku
smakowita 26.05.2012 21:45
smaczne !
Grażyna13 21.11.2011 13:46
Pycha !
Małgosia6 16.11.2011 10:39
super
AGNIESZKA144 10.11.2011 20:31
super
ewaa 22.10.2011 22:44
pychota:)
agnieszka189 16.05.2011 15:46
uwielbiam łazanki
Teresa19 02.03.2011 08:22
Lubię takie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak