Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z kaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 60 dag
sól do smaku
mąka 1 łyżka
tłuszcz 2 dag
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z kaczki

Kaczkę pokroić na mniejsze kawałki, osolić, oprószyć mąką, obrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec dodać drobno pokrojoną cebulę i odrobinę mielonej papryki. Kaczkę podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Do prawie miękkiego mięsa dodać rozprowadzony w małej ilości koncentrat pomidorowy. Gdy mięso jest miękkie sos podprawić resztą mąki wymieszaną ze śmietaną, zagotować. Paprykarz podawać z kaszą i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.07.2012 08:11
chętnie spróbuję
Katarzyna59 09.07.2012 17:51
smaczny
Motorek 20.05.2012 09:16
extra
Monika193
Monika193 28.01.2011 10:13
nigdy takiego nie jadłam, a musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak