Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
margaryna 10 dag
woda 2 szklanki
sól do smaku
majeranek do smaku
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
por 0,5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
zielenina 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy jęczmiennej

Kaszę ugotować na sypko z solą i majerankiem. Obrane warzywa zetrzeć na tarce z grubymi otworami, por i cebulę pokroić. Podsmażyć na 5 dag margaryny, podlać kilkoma łyżkami wody, osolić i dusić do miękkości. Do ugotowanej kaszy dodać warzywa, drobno posiekane jajka, zieleninę, przyprawić masę do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, posypać bułką tartą. Włożyć masę do formy, wyrównać powierzchnię, zapiec. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.04.2012 20:29
pyszności;)
mehia 19.05.2011 21:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak