Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z jabłkami i porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 5 szt.
por 1 szt.
bulion 1 szkl.
natka pietruszki
masło 2 łyżki
sól do smaku
majeranek do smaku
filet z dorsza 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z jabłkami i porami

Ryby umyć,podzielić na porcje,posypać solą oraz majerankiem.Jabłka obrać i pokroić w kostkę.Por rozkroić wzdłuż,umyć i pokroić w półplasterki.W rondlu rozgrzać masło,przesmażyć jabłka i por.Przełożyć do brytfanny.Na wierzchu położyć kawałki ryby.Piec 30 min.w temp.180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.09.2011 09:30
smaczne połączenie składników
Kopiko1983 02.09.2011 06:42
To musi być pyszne!
Halusia 06.07.2011 19:07
Super!
jolaxa 09.01.2011 17:09
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak