Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki po węgiersku

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka pszenna 4 łyżki
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
olej 5 łyżek
sos
mięso wieprzowe 25 dkg
mąka 1 łyżka
koncentat pomidorowy 1 łyżka
cebula 1 szt
śmietana 1/3 l
bulion 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
ogórki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po węgiersku

Ziemniaki obrać,zetrzec na tarce dodać mąke ,jajko,przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.Na rozgrzanej patelni piec placki na rumiany kolor.Następnie przygotować sos;mięso ,cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć,dodać koncentrat, ogórki pokrojone w kostkę ,bulion,przyprawić i dusić,Mąkę połączyć ze śmietaną i zagęścic sos i przypawić.Placek polać sosem,przykryć drugim i tez polać sosem,przyozdobić papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 07.08.2011 19:14
muszę spróbować:)
iza15 12.12.2010 19:13
smakowite
iga2 12.12.2010 18:58
takie placki z sosem sa pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak