Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fondue z ptasiego mleczka z ananasem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ptasie mleczko 10 szt
masło 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżka
ananas świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Fondue z ptasiego mleczka z ananasem

Ananasa obieramy, kroimy w małe kawałki, układamy na talerzu.

Ptasie mleczko kroimy w plasterki, dodajemy masło i śmietanę i ciągle mieszając podgrzewamy na minimalnym ogniu. Kiedy wszystkie składniki się roztopią i idealnie połączą, przelewamy czekoladę do podgrzewanego naczynka, które będzie utrzymywać jej temperaturę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.08.2014 21:43
świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak