Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z bekonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4 szt.
bekon 8 plastrów
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
natka pietruszki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z bekonem

Plastry bekonu przekroić wzdłuż na pół,zrolować (spinając wykałaczkami albo obwiązując nicią) i delikatnie zrumienić na oleju.Trzymać w cieple.Obrać jabłka ze skórki,pokroić w dość grubą kostkę,obsmażyć na maśle,pod koniec smażenia posypując cukrem.Podawać na ciepłym półmisku, z dobrze schłodzonym piwem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 01.04.2012 22:37
super
Rogalik 27.08.2011 22:45
ciekawe
Kopiko1983 26.08.2011 06:45
Ciekawe połączenie
joanna77 20.08.2011 20:45
brzmi nie zle
Magdalena80 12.08.2011 23:52
rewelacja
Agnik 09.07.2011 16:02
mniam
iwona332 15.05.2011 12:49
super
Ania67 14.05.2011 07:46
ciekawe połączenie
wiktor188 15.04.2011 14:10
smaczne
irenka 05.04.2011 21:59
ciekawy przepis
romanrafal
romanrafal 23.03.2011 17:07
ciekawe
Agnik 19.03.2011 22:50
nie wiem co o tym myśleć
Marzena40 08.02.2011 09:39
ciekawy pomysł
m1monika 01.01.2011 16:45
muszę spróbować :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak