Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z bananem - podsmażane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna razowa 0,5 szklanki
mąka pszenna 3/4 szklanki
jajko 1 szt
olej 2 łyżki
miód 1 łyżka
masło roślinne 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z bananem - podsmażane

Mąkę wsypać do miski, wbić jajo, wlać olej, rozcieńczyć wodą (najlepiej mineralną).
Starannie wymieszać, aby powstało gładkie ciasto gęstości śmietany. Usmażyć naleśniki.

Banany przekroić wzdłuż, połówki położyć na dwóch plackach, posypać cynamonem i zrolować tak, aby powstał jeden duży naleśnik.

Na patelni rozpuścić łyżkę miodu, dodać łyżkę masła i smażyć naleśnik z obu stron uważając aby się nie rozpadł.

Można je zrobić także z masą z rozgniecionych widelcem dojrzałych bananów z dodatkiem namoczonych w wodzie i osączonych rodzynek oraz miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta639 18.09.2010 12:38
Super przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak