Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka śnieżne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
mleko 3 szkl.
cukier puder 170 g
wanilia 0,5 laski

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka śnieżne

Zagotować 70 g cukru z mlekiem i wanilią.Białka ubić na sztywną pianę.Łyżką nakładać pianę na gotujące się mleko.Od momentu wypłynięcia chwilę pogotować,delikatnie obrócić i po minucie gotowania wyjąć łyżką cedzakową.Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem i ubijać,stopniowo dodając mleko pozostałe z gotowania.Masę podgrzewać w kąpieli wodnej na płytce ochronnej aż do zgęstnienia.Nie dopuścić do zagotowania.Wystudzonym kremem zalać bezy ułożone w salaterce.Wstawić do lodówki i oziębić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 17.02.2013 18:16
brzmi ciekawie
maciek7 09.12.2011 19:37
super
Kopiko1983 26.08.2011 06:44
Ale pyszne !!!
joanna77 20.08.2011 20:42
fajny przepis
Agnik 06.07.2011 16:17
super
jeta72 26.06.2011 18:38
super;)
Marzena40 22.12.2010 09:28
pycha
m1monika 17.12.2010 16:55
brzmi apetycznie :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak