Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w ciescie

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5
jajko 2
mleko niepełna szklanka
sól do smaku
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia
cukier puder do posypania
jabłko winne 6 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w ciescie

Przygotować ciasto mieszając mąke z proszkiem do pieczenia i z szczyptą soli,dodać żółtka i mleko,wymieszać na gładką masę.Następnie białka ubić na sztymną pianę i dodać do ciasta i wymieszać.
Obrane jabłka pokroić w plastry i maczć w ciescie i smażyć na rozgrzanej patelni.Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 12.12.2010 19:12
superowy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak