Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp w orzechowej skorupce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny
sól
mąka do panierowania
oliwa 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
orzechy włoskie 4 łyżki
starty zolty ser 15 dag
karp 60 filety

Przepis i sposób przygotowania na: karp w orzechowej skorupce

Opłucz filety z karpia. Skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Potnij na porcje. Obtocz w mace. Zrumień na oliwie.
Wymieszaj bułkę z posiekanymi orzechami. Dodaj starty ser. Kawałki ryby przełóż do formy. Przykryj przygotowaną mieszanką. Zapiekaj 20 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 21.07.2011 14:22
pomysłowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak