Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MANDARYNKÓWKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 0,5 litra
cukier 20 dag
suszone skórki z mandarynek 5 dag
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: MANDARYNKÓWKA

Skórkę pokroić i włożyć do słoja, zalać spirytusem , szczelnie zakręcić i odstawić na 48 godzin.
Z cukru i szklanki wody przygotować syrop, do gorącego stopniowo wlewać spirytus, cały czas mieszać.
Zlać do butelki i odstawić do sklarowania na dwa tygodnie.
Po tym czasie zlać znad osadu , a osad przesączyć przez watę i połączyć z nalewka, jeszcze kilka dni przetrzymać i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek 23.01.2011 09:47
Brzmi fajnie ale nie piję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak