Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina zapiekana z ziemniakami i cebulą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki obrane 1-1,5 kilograma
cebula biała 3 sztuki
majonez tradycyjny 1 słoik
oliwa do smaku
wieprzowina 1 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina zapiekana z ziemniakami i cebulą

Cebulę pokroić w talarki, ziemniaki obrać i pokroić w talarki. Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem mięso, odstawić, aby przeszło przyprawami na 1 godzinę. Ziemniaki dzielimy na dwie części. Następnie bierzemy blachę lub naczynie żaroodporne, smarujemy oliwą dno i układamy warstwowo. Na sam spód część ziemniaków, następnie cebula, potem plastry mięsa i reszta ziemniaków, tak aby zakryły mięso. Posmarować majonezem niskotłuszczowym i piec w temp 180 stopni około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwiachmiel 26.05.2010 15:50
zaciekawil mnie ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak