Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 szt.
cukier puder 40 dkg
cynamon Prymat 1,5 łyżeczki
wiśniówka 1 łyżka
migdały krojone 35 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka migdałowe

migdały zemleć,wymieszać z cynamonem,wiśniówką,białka ubić na sztywno ze szczyptą soli dodać do nich 30dkg cukru pudru,wymieszać,dołożyć do ciasta,wymieszać,rozwałkować na grubość 5 mm.wycinać foremkami,zostawić na noc by obeschły,następnego dnia kłaść na blachę i piec ok.5min.w temp.200st.po przestudzeniu można polukrować i przyozdobić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.09.2013 08:38
coś dla mnie
Ada-Gaba 08.07.2013 07:15
musza być przepyszne
IKrakowianka 05.02.2012 21:10
pychotki
Seba 29.06.2011 10:31
smaczne
Tomek16 12.12.2010 18:53
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak