Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki kornwalijskie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szkl
masło 180 g
woda 1 szkl
wołowina 450 g
ziemniaki 3 szt
cebula 1 średnia
sól 1,5 łyżeczki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki kornwalijskie

Zmieszac pół łyżeczki soli z mąką. Dodac masło i wymieszac. Dolac szklanke wody i mieszac aż do otrzymania gęstego ciasta. Rozwałkowac ciasto na grubośc 0,3cm. Wykroic z ciasta 15cm krążki.Zmieszac razem mieloną wołowinę, ziemniaki,cebulę, pozostałą sól, pieprz i jedną łyżkę stołową wody. Zlepic ciasto z nadzieniem jak pierogi. Piec przez godzine i 15 minut w piekarniku ngrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

17.05.2013 08:33
to nie są paszteciki kornwalijskie
Mariusz17 11.12.2011 19:42
wyglądają cudnie
Gonia555 13.09.2011 08:30
pyszne
Gonia555 29.03.2011 20:28
Super przepis
izapozdro 13.12.2010 17:13
muszą być smaczne :)
Iwona56 13.12.2010 13:11
wyglądają wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak