Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz w sosie pomidorowo-oliwkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z sandacza 500 dag
cebula biała 1-2 szttuki
pomidory bez skóry 30 dag
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz w sosie pomidorowo-oliwkowym

Sandacza pokroić w kawałki, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę, aby ryba przeszła przyprawami. Następnie obtaczać w mące, jajku i usmażyć na złoty kolor na patelni.
Sos:
Cebulę pokroić w kostkę, oliwki zielone w plasterki, pomidory w ćwiartki. Wszystko to podsmażyć na patelni – najpierw cebule, potem pomidory z oliwkami aż przybierze postać gęstego sosu. Doprawić solą i pieprzem oraz natką pietruszki świeżej. Podawać sandacza polanego sosem z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak