Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciesteczka orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt.
cukier 3/4 szkl.
cukier waniliowy
margaryna 1/2 kost.
masło orzechowe 1-2 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mąka 1.5 szkl.
orzechy włoskie 20 dkg.
lukier
cukier puder 15 dkg.
sok z cytryny 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ciesteczka orzechowe

margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,dodawać po jajku,ucierając dołożyć masło orzechowe,wsypać mąkęwymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli oraz mielone lub posiekane orzechy włoskie,masę zagnieść i odłożyć na 0,5 godz.do lodówki,rozwałkować na grubość ok.5mm.wycinać foremką,ułożyć na blasze,piec 20min.w temp.180st.przygotować lukier i ozdobić wystudzone ciasteczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 13.12.2010 17:27
świetne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak