Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tulipan

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
mąka 2 szkl
cukier 1,5 szkl
margaryna 250 gram
olej 1/2 szkl
prodzek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 op
kisiel wiśniowy 1 op
mak 2 łyżki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tulipan

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka i zmiksować.Wsypać mąkę z proszkiem a następnie wlać olej.Wymieszać.Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek.Ciasto podzielić na 4 części.Jedna biała, do drugiej dodać kisiel, do trzeciej kakao, a do czwartej mak.Wylewać kolejno do formy.Piec około 1 godziny w temp. 170 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 27.10.2012 16:33
super wygląda i za pewne tak samo smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak