Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w słoninie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica 1 kg
ocet 0,5 szklanki
cynamon 1 laska
Goździki całe Prymat 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz ziarnisty 10 szt
ziele angielskie 5 szt
słonina 15 dag
mąka 0,5 łyżki
śmietana 0,5 łyżki
natka pietruszzki 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w słoninie

Mięso skropić gorącym octem, zagotowanym z przyprawami i pozostawić w przykrytym naczyniu w lodówce na 20 h. Przed pieczeniem wyjąć, obłożyć plasterkami słoniny i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do miękkości podlewając od czasu do czasu wodą a pod koniec osolić, polać śmietaną. Gotową wyjąć, sos przyprawić do smaku i wymieszać z posiekana nacią pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 22.10.2011 17:17
interesujące
barbara11561 25.06.2011 08:09
No i pieczeń na jutro mamy gotową:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak