Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolowe kluseczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 2 szklanki
bulion 1/4 szklanki
mąka 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
sól
masło 10 dag
cząber 2 łyżczki

Przepis i sposób przygotowania na: fasolowe kluseczki

umytą fasolę zalać wrzącą wodą i odstawić na 3 godziny następnie odcedzić ugotować ale nie rozgotować następnie odsączyć na sicie przepuścić fasolę przez maszynkę dodać mąkę jajo sól bulion cząber dokładnie zagnieść z ciasta uformować wałek pokroić go na niewielkie skośne kawałki wrzucić do osolonej wrzącej wody i gotować 5do 7 minut do chwili kiedy wypłyną osączyć i polać stopionym masłem podawać z surówką z kiszonej kapusty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak