Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki kukurydziane z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza kukurydziana 25 dkg
ser żółty 25 dkg
masło 2 łyżki
mleko 1 szkl
sól do smaku
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki kukurydziane z serem

Kaszę posiekac z masłem, dodac jajko, lekko podgrzane mleko, starty na drobnych oczkach ser i sól. Zagnieśc elastyczne ciasto (gdyby było za rzadkie można dosypac nieco bułki tartej). Z ciasta utoczyc wałeczek o średnicy około 1cm i kroic na paski długości około 5cm. Piec na natłuszczonej blaszce w gorącym piekarniku na złoto. Podawac do piwa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.06.2011 11:35
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak