Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z morszczukiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z morszczuka 75 dag
białe wino 1/2 szklanki
sól
majonez 1 szklanka
cebula biała 1 szt.
ciasto francuskie 40 dag
jajko 1 szt.
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z morszczukiem

Pokrój na kawałki filet z morszczuka, przełóż do rondelka. Wlej wino, posól. Dodaj posiekaną cebulę. Duś 15-20 minut. Odcedź. Zimną rybę wymieszaj z majonezem i natką. Przypraw. Rozwałkuj ciasto francuskie. Wytnij 72 małe krążki. Odłóż 12 całych krążków, w pozostałych wytnij otwory. Na krążkach ułóż po 5 obręczy. Posmaruj jajkiem. piecz 10 minut w temp. 190 stopni. Foremki z ciasta napełnij rybnym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 23.04.2011 22:00
pyszne smakowitości...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak