Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszony halibut z brokułami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny
sól
papryka czerwona 1 szt.
cebula biała 1 szt.
oliwa 4 łyżki
kukurydza w puszce 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
koperek świeży do dekoracji
jogurt naturalny 1oo gram
brokuły 30 dag
halibut 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: duszony halibut z brokułami

Pokrój w kostkę filety z halibuta. Skrop je sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem.
Opłucz i podziel na różyczki brokuły. Oczyszczoną z pestek paprykę potnij w kosteczkę. Obierz i posiekaj cebulę. Pokrojone warzywa smaż 4 minuty na rozgrzanej oliwie. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj kukurydzę z puszki. Podlej odrobiną wody. Na wierzchu ułóż rybę. Przykryj i duś 10 minut, uważaj, żeby ryba się nie rozpadła. Przełóż na półmisek. Polej jogurtem przyprawionym roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Udekoruj koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 21.07.2011 23:29
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak