Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp prababci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1.5 kg
włoszczyzna 1 porcja
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
rodzynki 5 dag
migdały 6 sztuk
sok z cytryny 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 3/4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: karp prababci

karpia umyć sprawić podzielić na dzwonka obraną włoszczyznę pokroić w plastry zalać dwiema szklankami wody dodać listek laurowy gotować na małym ogniu gdy warzywa będą miękkie włożyć rybę i gotować na wolnym ogniu około 20 minut z masła i mąki zrobić rumianą zasmażkę i dodać do wywaru z ryby migdały sparzyć obrać ze skórki i pokroić w piórka rodzynki umyć i razem z migdałami dodać do sosu całość doprawić do smaku sokiem z cytryny cukrem pieprzem na koniec wlać czerwone wino i dusić potrawę na wolnym ogniu jeszcze ok 10 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak