Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna na kwaśno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryba słodkowodna 1.5 kg
cebula 2 sztuki
marchew,pietruszka 2+2 sztuki
śmietana 100 ml
żółtko jajek 2 sztuki
sok z cytryny
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna na kwaśno

oczyszczone warzywa ugotować w dwóch litrach osolonej wody a następnie dodać oczyszczoną i sprawioną pokrojoną rybę po 20 minutach odcedzić wywar rybę ostudzić wyjąć z niej ości ugotowane warzywa przetrzeć lub zmiksować i wraz z kawałkami ryby włożyć do wywaru zupę zagotować zdjąć z ognia i zaciągnąć żółtkiem roztrzepanym ze śmietaną zakwasić sokiem z cytryny podawać z grzankami posypać posiekaną natką pietruszki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak