Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybek do zup

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 4 łyżki
jajko 4 szt
masło 5 dag
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybek do zup

Żółtka z masłem utrzeć, dodać sól rozgniecioną z czosnkiem i odrobinę pieprzu. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z żółtkami i kaszą. Ciasto wyłożyć na przygotowaną formę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 20 minut. Gdy grzybek stężeje pokroić w kostkę i dosuszyć w piekarniku. Kłaść na talerze, zalewać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.11.2013 18:25
Wart przygotowania.
Motorek 26.11.2012 09:29
pycha
Katarzyna59 23.08.2012 16:57
super
Seba 13.03.2012 09:56
fajny
rosik93 26.07.2011 23:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak