Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka duszona z kapustą.

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 szt
grzyby suszone 5 szt
cebula 1 szt
tłuszcz 5 dag
mąka 2 łyzki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
majeranek 1 łyzka
pieprz do smaku
kapusta biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka duszona z kapustą.

Kaczkę podzielić na porcje, natrzeć przyprawami, opruszyć maką i obrumienić na tłuszczu. Mieso wyjąć z patelni a na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę. Kapustę włożyć do garnka, dodać zrumienioną cebulę, ułożyć obrumienione mieso z kaczki, podlać niewielkaą iloscią wody, dodać rozkruszone grzyby i ugotować. Mięso wyjąć a kapustę oprószyć mąką, zagotować. mieso podawać z kapustą i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.04.2013 12:36
bardzo fajny przepis
Monika193
Monika193 25.11.2011 10:39
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak